Bagheta dukan cu seminte
Dacă tot m-am apucat și am încercat săptămâna trecută pâinea cu gluten, de data asta am spus să mai modific un pic rețeta și să adaug și semințe. Vreau să vă spun că a ieșit o baghetă extra din care am mâncat 5-6 zile (am ținut-o la frigider). M-a ținut atât deoarece am folosit-o la micul dejun sau când a fost cazul la anumite gustări.
În fine, dacă vreți musai în dietă ceva care să semene cu pâinea normală atunci vă invit să încercați pâinea sau bagheta cu gluten. Nu spun să o consumați în permanență, dar atunci când vă e poftă tare de pâine puteți să consumați câte o felie-două.
Nu uitați însă să va informați asupra glutenului și o puteți face citind și acest articol.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-6 lg tărâțe de ovăz
- 40 g amidon de porumb (porția pe 2 zile)
- 130 g gluten de grâu
- 1 lg semințe de in
- 1 lg semințe chia
- 1 lgt sare
- 1 lg drojdie uscată
- apă călduță (din ochi, cca 200 ml)
Preparare:
Se pun toate ingredientele într-un vas. Se adaugă câte puțină apă și se frământă cu atenție să nu facă cocoloașe. Turnați jumătate din apă și apoi adăugați pe rând până obțineți un aluat compact, dar care să nu fie vâscos.
Frământăm înca 2-3 minute și apoi facem o minge din aluat pe care o lăsăm într-un vas acoperit la dospit circa o oră.
Modelăm pâinea în forma de baghetă (alungită) și o punem pe hărtie de copt presărată cu puțin gluten, în tavă (putem să o crestăm din loc în loc).
Acoperim și mai lăsăm la dospit 20 minute.
Încingem cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt circa 40 minute (vă orientați și după culoare).
Oprim cuptorul și lăsăm la răcit cu ușa întredeschisă.
După cum spuneam, puteți păstra pâinea mai multe zile la frigider.