Evantai cu vinete
Am văzut rețeta în imagini la cineva pe facebook și tare mi-a surâs ideea. Pe lângă că arată foarte bine este și gustoasă. Și după cum am văzut ulterior, poate fi realizată în mai multe moduri. Eu vă propun o variant simplă cu cașcaval degresat și roșii, dar voi puteți adăuga de exemplu șuncă în compoziție.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând cu ziua de Marți
Ingrediente:
-1 vânătă
- 2 roșii mari
- 2 căței de usturoi
- 1 lg ulei de măsline (opțional)
- câteva felii de cașcaval degresat (reteta aici)
- pătrunjel verde
- sare, piper, busuioc
Preparare:
Se spală vânăta și se taie codița. Tăiem apoi vânăta felii, fără însă a tăia până în capătul unde era codița.
Între feliile de vânătă punem feliile de cașcaval și felii de la o roșie (tăiate întregi).
Între timp tragem usturoiul tăiat felii la tigaie în uleiul de măsline. Cealaltă rosie o tăiem cubulețe și o punem peste usturoi. Lăsăm pe foc până se înmoaie puțin roșiile. Condimentăm cu sare, piper și oregano și turnăm compoziția peste vânătă.
Introducem tava/vasul cu vânăta în cuptorul încins și coacem circa 35-40 minute. Presărăm deasupra puțin cașcaval ras și mai lăsăm în cuptor încă 10 minute până se topește acesta.
Presărăm puțin pătrunjel verde și putem consuma fie caldă, fie rece.