Cheesecake marmorat
Din nou o rețetă simplă de cheesecake. Mi se pare una dintre cele mai simple rețete, dar foarte gustoase în același timp. Motiv pentru care îl fac deseori în diverse variante. Până acum v-am dat varianta simplă, varianta cu lămâie, cea cu fructe, iar acum e rândul celei cu cacao. Rețeta poate fi făcută începând cu faza de atac dacă aveți cacao degresată total (așa cum este cea de la produsele oficiale a lui Dukan), dacă nu se consumă începând cu croaziera.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-500 g brânză degresată
- 150 g iaurt grecesc degresat
- 2 ouă
- 1 lgt cacao degresată
- 2 lgt ness
- 1 esență de vanilie
- 4-5 lg îndulcitor/zahăr (după gust)
Preparare:
Amestecăm brânza (eu am amestecat o brânză de vaci mai dură cu una mai cremoasă) cu iaurtul, ouăle și îndulcitorul. Omogenizăm compoziția bine de tot apoi împărțim compoziția în două vase: într-unul adăugăm vanilia, iar în celălalt punem cacaua și nessul.
Turnăm în tavă compoziția de vanilie, apoi deasupra o adăugăm și pe cea cu cacao. Cu coada unei lingurițe amestecăm cele două compoziții.
Dăm tava la cuptor și coacem cheesecake-ul circa 40-45 min. Lăsăm la răcit și îl consumăm ca atare. Delicios!
Poftă bună!