Pui rustic cu legume la cuptor
Drept să vă spun mie/nouă ne place să mâncăm puiul făcut la cuptor sau dacă e cazul pe grătar. Iar dacă îl fac la cuptor trebuie să găsesc soluții și pentru o garnitură de legume. Așa că cel mai frecvent iau bucățile de pui (ce am la îndemână), pun niște legume pe același principiu și le dau la cuptor. Schimb doar condimentele de cele mai multe ori. Rețeta asta e una extrem de simplă, răbdare să aveți numai să se facă la cuptor.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-2 ciocănele de pui (sau 4 dacă faceți mai multă)
- 1 ardei capia
- 1 ceapă
- 1 dovlecei
- 2 căței de usturoi
-3-4 roșii cherry
- 1 lgt ulei de măsline
- ½ lgt boia de ardei dulce
- ½ lgt praf de usturoi
- sare, piper
- oregano
Preparare:
Legumele le tăiem cuburi mai mari și le punem în tavă.
Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei dulce, praful de usturoi, sare, piper și oregano.
Cu o pensulă de bucătărie ungem ciocănele de pui. Le facem loc ciocănelelor peste legume în tavă. Adăugăm apă în vas (circa o cană). Acoperim vasul cu folie de aluminiu sau un capac și introducem în cuptorul încins la 180 de grade.
Lăsăm la cuptor circa 40-45 minute, apoi scoatem folia sau capacul și mai lăsăm 10-15 minute să se rumenească ciocănelele. Le scoateți pe farfurie și de aici încolo știți ce aveți de făcut.
Poftă bună și aștept impresii de la voi!