DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui la cuptor cu rosii, ardei si “smantana”

Nu știu la voi cum e, dar eu încerc să fac rețete cât mai variate pentru soț și pentru copil. Așa că încerc cât mai multe combinații și le pun pe farfurie în speranța că vor avea succes. Așa a fost și cu rețeta de față. Le-a plăcut și mi-a plăcut și mie, așa că o impart cu voi. Nu vă trebuie foarte multă îndemânare să o preparați, doar un pic de răbdare până se pregătește la cuptor.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui

- 1 ceapă

- 1 ardei gras rosu

- 200 g roșii în conservă

- 2-3 căței de usturoi

- 3-4 lg quark (sau pentru cine nu ține dietă sau a trecut de consolidare merge și smântână pentru gătit)

- sare, piper, oregano

- 1 lgt ulei de măsline

- cașcaval degresat ras pentru gratin

Preparare:

Tăiem pieptul de pui fâșii și îl preparăm într-o tigaie încinsă anti-aderentă până se face alb la culoare.  Scoatem puiul din tigaie și îl punem într-un vas rezistent la cuptor.

Adăugăm în tigaie uleiul de măsline cu un pic de apă și sotăm ceapa tăiată julien și ardeiu tăiat fâșii sau rondele, pentru circa 5 minute până se înmoaie. Turnăm în vas peste pieptul de pui.

Usturoiul tăiat îl tragem la tigaie 1-2 minute apoi adăugăm roșiile în conservă plus condimentele și lăsăm să dea în clocot după care adăugăm și quarkul în compoziție. Lăsați să fiarbă circa 6-8 minute și apoi turnați și compoziția aceasta peste pui și legume în vas.

Acoperim vasul cu folie sau capac și îl introducem în cuptorul încins la 180 de grade. Lăsăm la gătit pentru circa 40-45 minute după care scoatem folia sau capacul și presărăm cașcavalul ras deasupra. Introducem înapoi în cuptor și lăsăm încă 15 minute.

Se consumă ca atare.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: