Ciuperci cu sos tomat
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui v-am promis că am să mai postez rețete care pot fi consumate în această perioadă. Și cum ciupercile sunt bogate în proteine este bine să le consumăm cât mai des.
După cum unii știți deja, mai sunt pe site câteva rețete care folosesc acest ingredient, încerc să vă propun variante diferite de preparare a acestora.
Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
-500 g ciuperci champignon
- 1 conservă de roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- sare, piper
- cimbru, oregano
- 100 ml apă
-pătrunjel verde
Preparare
Mai întâi curățăm ciupercile, le tăiem felii și le sotăm într-o tigaie până lasă apă.
Între timp conserva de roșii, usturoiul și ceapa tăiată în patru se pun într-un bol și fie se pasează cu mixerul vertical, fie cu un blender până rezultă o pastă. Adăugăm apa și condimentele și punem într-o oală pe foc. După ce începe să dea în clocot adăugăm ciupercile (le luăm cu paleta ca să nu punem și din apa lăsată de ele).
Lăsăm pe foc circa 15 minute, apoi punem deasupra pătrunjelul verde. Se poate consuma ca atare, cu o mămăligă lângă (dacă nu sunteți la dietă in primele 2 faze), sau cu un piure de conopidă.
Poftă bună!