Ciorba cu afumatura si tarhon
Nu știu dacă v-am spus că îmi plac ciorbele care sunt făcute cu tarhon în oțet. Mi se pare că au un gust deosebit și le savurez cu o deosebită plăcere. Normal că în topul ciorbelor cu tarhon stă cea de fasole boabe (și am să vă dau cândva și rețeta mea), dar la dietă nu avem voie fasole boabe, așa că încercăm celelalte variante (ca cea de azi si zau ca e ca si cum ai manca ciorba de fasole cu afumatura).
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente
-2 pulpe de pui afumate
- 2 morcovi
- ½ țelină
- 2 ardei grași verzi
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 2 gălbenușuri de ou
- 150 g iaurt grecesc degresat (sau smântână)
- 1-2 lgt de tarhon în oțet
-sare, piper
Preparare
Spălăm pulpele de pui afumate și le punem în 2,5 litrii de apă la fiert. Lăsăm să fiarbă circa 40 minute după care scoatem pulpele de pui pe o farfurie, iar în apa rămasă pe foc adăugăm legumele tăiate cubulețe (țelina, morcovul, ardeii, dovlecelul) și ceapa tăiată normal. Curățăm carnea de pe oase și o punem înapoi în oală.
Se lasă la fiert la foc mic circa 30 minute până fierb și legumele. Dacă e cazul mai adăugați apă.
Între timp amestecăm gălbenușurile cu iaurtul. Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste galbenusuri, din aproape în aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.
Oprim focul, adăugăm tarhonul în oțet și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele. (dacă o vreți mai acră mai puteți adăuga oțet fie din tarhon, fie normal).
Poftă bună!