DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Cheesecake sarat cu sunca

Vă spuneam zilele trecute pe pagina de facebook că unul din deserturile mele preferate îl reprezintă cheesecake-ul. Varianta dulce. Așa că m-am gândit de ce nu ar merge și o variantă sărată a acestuia. Am folosit la momentul respectiv ce aveam în casă și am încropit rapid un aperitiv foarte gustos pe care l-am mâncat rapid împreună cu soțul meu. Dacă vă place brânza vă invit să încercați această rețetă dukan (doar pentru că este făcută cu lactate degresate), care vă va încânta papilele gustative.

Pentru cei care urmăresc rețetele mele dar nu sunt la dietă le aduc aminte că pot să prepare aceste rețete cu produse normale (în cazul acesta brânză cu un procent de grăsime mai mare).

Dar gata cu vorbăria și să trecem la treabă.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente (tava de 18 cm diametru am folosit eu la aceste cantități):

-500 g brânză degresată

- 1 iaurt degresat (150 g)

- 3 ouă

- 5-6 felii de șuncă/jambon de curcan (sau pui)

- 3-4 fire de ceapă verde (la atac sau PP se pune 1 fir)

- sare, piper, ierburi aromate

Preparare. Ouăle se bat, seadaugă iaurtul și brânza degresată și se amestecă până se omogenizează.

Șunca o tăiem cubulețe, iar ceapa rondele de circa 1 cm. Le adăugăm peste compoziția de brânză și se amestecă iar apoi se condimentează după preferințe.

Se pune compoziția într-o tavă mai mică, pentru o tavă mai mare se dublează compoziția. Dacă tava este de silicon compoziția se toarnă direct în tavă, dacă folositi un alt fel de tavă atunci o tapetați cu hârtie de copt. Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem pentru circa 1 ora și un sfert. Se lasă la răcit și se consumă rece.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: