Pui cu mustar si rozmarin
Acestei rețete îi puteți adăuga orice garnitură de legume doriți dacă sunteți la PL. Dacă nu, atunci este foarte bună și pentru zilele proteine. Nu vreau să îi mai fac o introducere pompoasă așa că poftiți rețeta și spor la treabă.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-4-5 bucăți de pui (piept, ciocănele, pulpe)
- 2 căței de usturoi taiați în jumătate
- 2 lg de muștar
- 1-2 lg îndulcitor lichid (nu e musai dacă nu vă place gustul dulceag) – poate fi înlocuit cu miere dacă nu sunteți la dietă
- 1 lgt ulei de măsline (nu pentru atac)
- sare, piper
- 1 lgt oțet de vin
- 3 crenguțe de rozmarin
Preparare. Se pun bucățile de pui într-o pungă alimentară cu fermoar (se vede în foto). Se adaugă peste celelalte ingrediente și se amestecă foarte bine ca să fie unse toate bucățile de pui. Se pune în frigider la marinat circa 24 ore. Nu uitați ca la cateva ore să le mai amestecați un pic în pungă.
Scoatem bucățile de pui și le punem într-o tavă pe care o introducem în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30-40 minute.
Gustul este desăvârșit și sper să o încercați ca să vă convingeți.
Poftă bună!