Ciuperci cu sos alb
Pentru astăzi v-am pregătit o rețetă delcioasă pe care noi am savurat-o în weekend. O mâncare cu ciuperci pe care o puteți combina în mai multe feluri. Noi am mâncat-o cu grătar din piept de pui, dar cred ca merge foarte bine și cu paste (shirataki dacă sunteți la dietă).
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-300 g ciuperci champignon
-1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 250 ml lapte degresat
- 1 lg amidon de porumb
- 1 lgt ulei de măsline
- 3 lg quark
- sare, piper
Preparare. Ceapa tăiată mărunt se călește în uleiul de măsline circa 3 minute. Adăugăm apoi usturoiul feliat și mai călim 2 minute. Ciupercile le tăiem felii, le adăugăm în tigaie și le lăsăm circa 6-8 minute amestecând constant.
Între timp laptele îl amestecăm cu amidonul de porumb și apoi îl adăugăm în tigaie peste ciuperci. Lăsăm la foc mic și amestecăm constant până se îngroașă (circa 10 minute), însă sosul nu trebuie să fie foarte gros. La ultimul clocot adăugăm sare, piper și quarkul, mai lăsăm să dea de două ori în clocot și oprim focul. Se consumă caldă.