Oua umplute cu ton
Din nou joi, din nou o rețetă pentru atac și PP! Deși avem tendința să facem ouă umplute doar când avem ceva de sărbătorit în familie, eu vă propun să le încercați oricând aveți poftă de ele. De data asta sunt ouă umplute cu ton, delicioase și ușor de pregătit. Atenție însă la colesterol!
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-5-6 ouă fierte
- 2 lg brânză degresată
- 1 cutie ton în suc propriu (185 g)
- sare, piper
Preparare. Fierbeți ouăle tare și le tăiați în jumătăți după ce s-au răcit. Tonul îl scurgeți de apă și îl mărunțiți cu furculița.
Peste el adăugați gălbenușurile (nu trebuie să le puneți pe toate mai ales dacă aveți problem cu colesterolul), brânza degresată și condimentele. Se amestecă foarte bine. Din compoziția rezultată puteți umple ouăle cu lingura sau puteți să puneți compoziția într-un posh și umpleți ouăle. Le păstrați la rece. Le puteți mânca alături de turtițe sau chifle dukan (rețetele le găsiți la secțiunea pâine). Daca doriti puteti sa pregatiti si o maioneza dukan pentru ele.
Poftă bună!