Dukan Burrito
Un meniu pe care puteți să îl preparați ori de câte ori vă doriți o cină mai deosebită, dar foarte gustoasă. Este o rețetă inspirată dintr-una găsită pe unul din site-urile oficiale dukan, dar pe care am adaptat-o după propiul gust. Deși pare o rețetă lungă și poate complicată nu este deloc așa.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru torilla:
-2 ouă
- 1 lg amidon de porumb
- 1 lg tărâțe de ovăz măcinate fin
- sare
- 1 vârf praf de copt
- 2-3 linguri de lapte
Ingrediente umplutură de carne:
-250 g carne de vită
- 1 ceapă albă tocată mărunt
- 1 ardei gras roșu tocat fin
- condimente (sare, piper, praf de chilli, oregano)
-1/2 lgt ulei de măsline
Ingrediente sos alb:
-100 g iaurt degresat
- 1 lg zeamă de lămâie
Ingrediente pentru salsa:
-2 roșii tocate mărunt
- ½ ceapă roșie tocată fin
- ¼ ardei iute roșu tocat
- 1 lg zeamă de lămâie
Preparare. Ne ocupăm mai întâi de carnea de vită pe care o tăiem feliute subțiri de tot, adăugăm peste carne legumele (ardeii și ceapa), condimentele și uleiul de măsline și le lăsăm în frigider la marinat cel puțin 30 minute. Ulterior, folosim o tigaie antiaderentă pentru a pregăti carnea, 5-10 minute, până când carnea își schimbă culoarea (sau mai mult dacă doriți).O scoateți pe o farfurie și o lăsați la răcit.
Pentru tortilla amestecăm toate ingredientele (ca pentru clătite) și apoi le coacem într-o tigaie antiaderentă încinsă (la reușita lor contează foarte mult tigaia). În funcție de cantitatea pe care o turnați în tigaie pot ieși 2-3 tortilla. Le lăsăm la răcit.
Pentru sosul alb amestecăm iaurtul cu zeama de lămâie, iar pentru salsa procedăm la fel.
În final, punem pe fiecare tortilla carne, sos alb, salsa și cate o frunză de salată verde (opțional) și se consumă ca atare.
Poftă bună!