DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Dukan Burrito

Un meniu pe care puteți să îl preparați ori de câte ori vă doriți o cină mai deosebită, dar foarte gustoasă. Este o rețetă inspirată dintr-una găsită pe unul din site-urile oficiale dukan, dar pe care am adaptat-o după propiul gust. Deși pare o rețetă lungă și poate complicată nu este deloc așa.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru torilla:

-2 ouă

- 1 lg amidon de porumb

- 1 lg tărâțe de ovăz măcinate fin

- sare

- 1 vârf praf de copt

- 2-3 linguri de lapte

Ingrediente umplutură de carne:

-250 g carne de vită

- 1 ceapă albă tocată mărunt

- 1 ardei gras roșu tocat fin

- condimente (sare, piper, praf de chilli, oregano)

-1/2 lgt ulei de măsline

Ingrediente sos alb:

-100 g iaurt degresat

- 1 lg zeamă de lămâie

Ingrediente pentru salsa:

-2 roșii tocate mărunt

- ½ ceapă roșie tocată fin

- ¼ ardei iute roșu tocat

- 1 lg zeamă de lămâie

Preparare. Ne ocupăm mai întâi de carnea de vită pe care o tăiem feliute subțiri de tot, adăugăm peste carne legumele (ardeii și ceapa), condimentele și uleiul de măsline și le lăsăm în frigider la marinat cel puțin 30 minute. Ulterior, folosim o tigaie antiaderentă pentru a pregăti carnea, 5-10 minute, până când carnea își schimbă culoarea (sau mai mult dacă doriți).O scoateți pe o farfurie și o lăsați la răcit.

Pentru tortilla amestecăm toate ingredientele (ca pentru clătite) și apoi le coacem într-o tigaie antiaderentă încinsă (la reușita lor contează foarte mult tigaia). În funcție de cantitatea pe care o turnați în tigaie pot ieși 2-3 tortilla. Le lăsăm la răcit.

Pentru sosul alb amestecăm iaurtul cu zeama de lămâie, iar pentru salsa procedăm la fel.

În final, punem pe fiecare tortilla carne, sos alb, salsa și cate o frunză de salată verde (opțional) și se consumă ca atare.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: