Supa crema de rosii
Știu ca a trecut vara și au trecut și roșiile gustoase, dar pe ici colo mai găsim câteva întârziate prin piețe. Dacă nu, atunci ne multumim și cu cele care se găsesc de acum încolo pe tarabe sau în supermarketuri. Ideea este că orice prânz, dukan sau nu, trebuie să conțină și o supă sau o ciorbă, nu-i așa? Și ca să diversificăm sunt binevenite și supele cremă.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-300 g roșii
- 1 morcov
- 1 ceapă
- ½ țelină
- 1 cățel usturoi
- 4-5 frunze de busuioc verde
- sare, piper
Preparare. Morcovii, ceapa și țelinale tăiem cubulețe și le punem în oală cu o cană de apă (sau dacă doriți le stropiți cu puțin ulei de măsline și le ”căliți” puțin înainte). Le lăsăm să fiarbă 10 minute apoi adăugăm roșiile (cherry le-am pus întregi, cele clasice le-am tăiat în patru).
Acoperim cu apă legumele și le lăsăm la fiert la foc mic circa 20-30 minute (până se fierb, în funcție de foc). După ce au fiert stingem focul, adăugăm condimentele și busuiocul și lăsăm să stea cu capac încă 10 minute. Turnăm în blender și pasăm cât de fin dorim. Se consumă caldă cu turtițe.
Poftă bună!