Paste bolognese
Vreau să vă propun un nou mod de a găti pastele de tip shirataki în dieta dukan. Rețeta este mai ales pentru cei din croazieră (mă refer la folosirea acestui tip de paste), deoarece aceia dintre dumneavoastră care sunteți la faza de consolidare sau în stabilizare puteți folosi cu încredere pastele normale (începând cu faza de consolidare aveți voie să consumați paste, de preferat integrale, în categoria celor două porții de alimente care conțin amidon).
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente (2 porții):
-300 g carne de vită tocată
- 1 ceapă
-1 morcov
- 2 roșii
- jumătate sau un sfert de țelină (în funcție de mărimea acesteia)
- 3-4 căței de usturoi
- 250 g pastă de roșii
-6 lg vin roșu (opțional)
- sare, piper, busuioc, 3 frunze de dafin
+ 400 g paste shirataki (sau paste normale)
Preparare.Mai întâi curățăm legumele (ceapa, morcovul, roșiile, țelina) și le pasăm mărunt cu blenderul (piure). Punem piurelul de legume în tigaie și le sotăm în tigaie pentru circa 3-5 minute. Adăugăm apoi carnea tocată și amestecăm în tigaie până carnea se albește (încă 5-6 minute). Adăugăm apa cât să acopere carnea și lăsăm să fiarbă la foc mediu. Pe măsură ce apa scade completăm cu alta. Ar trebui lăsată să fiarbă circa 25-30 minute. Adăugăm apoi usturoiul pisat, pasta de roșii, vinul și condimentele și mai lăsăm la fiert circa 25-30 minute.
Pastele shirataki se spală în mai multe ape și se pot da în clocot înainte. Pastele normale le fierbeți conform instrucțiunilor. Adăugați pastele peste sos și consumați-le calde!
Poftă bună!
P.S. Ultima poză este cea de paste bolognese făcute cu paste normale, valabil doar din consolidare!!!