Creveti sotati
Dacă vă plac creveții atunci rețeta asta pică la fix. E prima rețetă cu creveți (am gasit-o aici) pe care o postez și sper să vă placă, mai ales că se fac ușor și merg de minune în atac sau la zilele de PP.
Creveții au o serie de proprietăți printre care: au efect antiinflamator și previn formarea de blocaje în circulația sângelui; regularizează bătăile inimii, prevenind stopurile cardiace; conțin selenium care este anticancerigen, acest element ajutând la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul; conțin acizii omega 3 care protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-400 g creveți decorticați
- 2 căței de usturoi
- ½ legătură pătrunjel verde
- 4 lg vin alb (tolerat)
- ½ lămâie
Într-o tigaie antiaderentă încinsă puneții creveții, usturoiul, vinul și pătrunjelul verde.
Sotați la foc mediu circa 5 minute, până devin roz. Se iau de pe foc și se servesc cu lămâie.
Ușor de făcut, delicios la gust!
Poftă bună