Chec cu somon si ton
Vă era dor de o rețetă dukan nouă pentru atac și PP? Atunci e bine pentru ca azi asta am pentru voi. Deși era stivuită de mult în laptop, abia acum i-a venit rândul. Nu mă certați! Este ceva foarte simplu de gătit și care merge foarte bine pe post de aperitiv sau de luat la pachet.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții pentru 2 zile
Ingrediente:
-3 ouă
- 4 lg de tărâțe măcinate mai fin
- 1 lg de branză degresată
- 2 fire de ceapă verde (folosim doar partea verde)
- o cutie mică de ton în suc propriu (200 g) pus la scurs
-4 felii de somon fume
- 1 lgt de praf de copt
- sare, piper, chilli
Separăm gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile le amestecăm cu brânza degresată și cu tărâțele de ovăz. Albușurile le batem cu puțină sare spumă tare. Intergăm albușurile în compoziția de gălbenușuri. Adăugăm praful de copt, sarea, piperul și chilli.
Tonul scurs de apă/suc îl turnăm în compoziție, iar somonul îl rupem bucăți mai mici. Adaugam si ceapa verde taiata.
Amestecăm compoziția și o turnăm în tava de chec (9×22 cm). Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm circa 30-35 minute.
Se consumă rece!
Poftă bună!