Cozonac/Panettone Dukan
Am tot vrut să încerc ceva pe post de cozonac de sărbători. Dar amânam de fiecare dată, spunându-mi că dacă nu are nucă nu are cum să fie bun. Dar iată că am încercat această rețetă de panettone (un fel de cozonac italian) care merge foarte bine pe post de cozonac pentru Paști. Și respectă toate cerințele unei rețete dukan.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-4 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 2 lg lapte praf degresat
- 2 lg brânză degresată
- 2 lg amidon de porumb
- 3-4 lg îndulcitor praf (după gust)
- 1 lgt praf de copt
- esență de vanilie
- 4 lg goji
- esență de rom
Mai întâi punem goji la hidratat în puțină apă la temperatura camerei și esența de rom. Separăm albușurile și le batem spumă tare cu mixerul. Într-un bol separat amestecăm gălbenușurile cu tărâțele de ovăz, laptele praf, brânza, amidonul și îndulcitorul pudră. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt. Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și o integrăm în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm.Scurgem goji de apă și le amestecăm în compoziția principală. Turnăm toată compoziția în tavă (forma rotunda de silicon am folosit, cu diametrul de 20-22 cm) și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. O lăsăm la copt circa 35-40 minute (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem din cuptor și după 10 minute o scoatem și din tavă. O acoperim cu un prosop ușor de bucătărie.
Poftă bună!