Salata de ardei copti
Nu-i așa că vă place? Fie vară sau iarna salata de ardei copți ne încântă papilele gustative. Deși am făcut-o mai demult abia acum i-a venit rândul pe site, deoarece i-au tot luat alte rețete locul. Ardeiul este o legumă bogată în vitamina C, care poate fi consumat sub diverse forme – crud sau copt, în salate sau murat, ca mâncare sau garnitură. În curând o să mai postez o rețetă de mâncare de data asta, cu ardei.
Și nu uitați, este o rețetă care merge atât pentru cei care țineți dieta Dukan, cât și pentru cei care nu țin această dietă.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții –4
Ingrediente:
-1 kg ardei gras sau kapia
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lg ulei de măsline
- 2 lg oțet balsamic
- sare
- ½ legătură mărăr tocat
Spălați ardeii și îi ștergeți sau îi lăsați la scurs. Se așează pe o tablă subțire și se coc la foc iute pe toate părțile (sau se pun în cuptor pe o tava și se coc acolo). Ardeii trebuie să rămână tari, deoarece altfel ei își pierd din proprietăți. Se așează într-un vas adânc , se acoperă cu un capac și se lasă circa 15 minute. Acest lucru face mai facilă curățarea lor de pieliță, adică etapa următoare.
Pregătiți între timp dressingul. Puneți într-un bol uleiul de măsline, oțetul, usturoiul pisat și mărăul tocat. Omogenizați și stropiți cu acest dressing ardeii. Mișcați ușor vasul pentru ca ardeii să se îmbibe cu dressingul și lăsați sala la temperature camerei o jumătate de oră, acoperită cu capac. Puteți servi salata alături de un gratar, de frigărui, de friptură etc.
Poftă bună!