DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort “Padurea neagra”

Încă o rețetă de desert care sper să vă încânte papilele gustative. Un desert numai bun pentru cei care țin dieta Dukan! Acum nu vă așteptați să fie chiar ca originalul plin de vișine…frișcă…ciocolată. Dar este foarte bun, garantez!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2 (zile)

Ingrediente pentru blat:

-3 ouă

- 4 linguri tărâțe de ovăz

- 2 linguri tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb (optional)

- 2 lingurițe cacao degresată

- 3 linguri îndulcitor

- 1 fiolă esență de vanilie

- 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru jeleu:

-75 ml apă

- 3 foi de gelatină

- 2 linguri îndulcitor

- esență de vișine

Ingrediente pentru cremă:

-400 gr de quark sau branză degresată (ce gasiti și ce vă place)

- 50 ml lapte degresat

- 1 foaie de gelatină

- 2 linguri îndulcitor

Mai întâi pregătim blatul. Albușurile le batem cu mixerul spumă tare. Gălbenușurile le amestecăm cu tărâțele, amidonul de porumb, cacaoa, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt. În această compoziție încorporăm pe rând căte o lingură de spumă de albușuri și omogenizăm compoziția. Turnăm compoziția în forma de silicon și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 grade. O lăsăm la copt circa 25-30 minute (să treacă testul scobitorii). Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit.

Între timp pregătim jeleul. Punem gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Cei 75 ml de apă îi încălzim (să fie fierbinte, ca pentru ceai), punem în ea îndulcitorul, esența de vișine (1 linguriță sau după gust) și apoi gelatina hidratată și amestecam bine să se omogenizeze.

Ptr. cremă puneți gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Apoi turnați quark-ul sau brânza degresată într-un bol și amestecați cu îndulcitorul pudră. Gelatina hidratată o puneți în cei 50 ml de lapte degresat încălzit în prealabil și amestecați bine până se dizolvă. Turnați laptele peste quark (sau branză)  si uniformizați.

Blatul răcit îl tăiem în două. Peste prima parte puneți cu lingura jumătate din compoziția de jeleu. Peste acesta turnați un strat de cremă (jumătate din compoziție). Puneți cea de a doua bucată de blat, din nou jeleu și apoi un strat de cremă.

Tortul îl puneți la rece pentru 2-3 ore și apoi puteți să îl consumați, cu măsură în două zile. Sper să vă placă!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: