DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Paine dulce dukan

Nouă ne place pâinea dulce (mie imi placea, ca acum nu am mai mancat demult). Băieților mei când le fac pâine acasă, le fac numai după o rețetă de pâind dulce. Așa că am făcut o variantă de astfel de pâine stil Dukan.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2

Ingrediente:

-4 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz rasnite fin

- 4 lg tărâțe de grâu

- 4 lg lapte praf degresat

- 2 lg iaurt degresat

- 4 lg lapte degresat

- 1 lg drojdie uscată

- ¼ linguriță de sare

Încingem cuptorul la 180 grade.

Într-un bol punem 2 ouă întregi și gălbenușurile de la celelalte 2 ouă. Adăugăm pe rând și omogenizăm pe parcurs, iaurtul, laptele degresat, tărâțele de ovâz, tărâțele de grâu și laptele praf. Omogenizăm bine de tot compoziția și adăugăm și drojdia și sarea.

Într-ul alt bol batem cu mixerul cele 2 albușuri rămase până obținem o spumă foarte tare.

Integrăm cu lingură această spumă de albușuri în compoziția pregătită anterior, amestecând cu grijă până integrăm toată spuma de albușuri în compoziție. Turnăm compoziția într-o tavă îngustă de silicon și o introducem în cuptor la 160 grade (scădem temperatura).

Lăsăm în cuptor circa 45 minute (sa treacă testul cu scobitoarea).

După ce o scoatem din cuptor o lăsăm 5-10 minute la răcit și apoi o scoatem din tava de silicon (altfel se umezește). O consumăm după ce s-a răcit!

Poftă buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: