DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui curry

Greu cu rețetele astea pentru PP, dar slavă Domnului că există destule variante de a prepara carnea pentru a o face cât mai plăcută la gust și pentru a diversifica. Aveți, la cerere, o nouă rețetă Dukan pentru zilele de protein pure. Sper să vă placă!

Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru 2 porții:

-4 copănele de pui

- sucul de la ½ lămâie (sau mai putin pentru atac)

- 1 iaurt degresat

- 1-2 căței de usturoi

- 2 lingury curry

- sare, piper

Se îndepărtează mai întâi pielea de pe copănele, iar apoi se crestează în mai multe locuri. Așezăm bucățile de carne într-un vas și le stropim cu zeama de lămâie. Într-un bol preparat punem iaurtul, curry, usturoiul pisat, sarea și piperul și se amestecă până obținem o pastă. Turnăm această pastă peste copanele de pui pe care le tăvălim bine prin această compoziție și apoi lăsăm la macerat la frigider timp de 6-7 ore, întorcând bucățile de carne de 2-3 ori în acest timp.

După ce au stat la macerat scoatem copănelele și le ștergem de surplusul de compoziție și apoi le punem pe un grătar sau într-o tavă pe hârtie de copt în cuptorul încins la 180 grade. Din cand in cand putem sa le mai ungem cu o pensulă cu compoziția în care au stat la macerat. Se lasă la cuptor circa 30-40 minute. Cand sunt gata le putem mânca așa calde simple, sau dacă sunteți la PL le puteți adăuga o garnitură din legume la cuptor (puteți chiar să puneți feliile de legume sub grătar și astfel sosul de la carne se scurge pe ele și le aromează).

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: