Pui curry
Greu cu rețetele astea pentru PP, dar slavă Domnului că există destule variante de a prepara carnea pentru a o face cât mai plăcută la gust și pentru a diversifica. Aveți, la cerere, o nouă rețetă Dukan pentru zilele de protein pure. Sper să vă placă!
Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru 2 porții:
-4 copănele de pui
- sucul de la ½ lămâie (sau mai putin pentru atac)
- 1 iaurt degresat
- 1-2 căței de usturoi
- 2 lingury curry
- sare, piper
Se îndepărtează mai întâi pielea de pe copănele, iar apoi se crestează în mai multe locuri. Așezăm bucățile de carne într-un vas și le stropim cu zeama de lămâie. Într-un bol preparat punem iaurtul, curry, usturoiul pisat, sarea și piperul și se amestecă până obținem o pastă. Turnăm această pastă peste copanele de pui pe care le tăvălim bine prin această compoziție și apoi lăsăm la macerat la frigider timp de 6-7 ore, întorcând bucățile de carne de 2-3 ori în acest timp.
După ce au stat la macerat scoatem copănelele și le ștergem de surplusul de compoziție și apoi le punem pe un grătar sau într-o tavă pe hârtie de copt în cuptorul încins la 180 grade. Din cand in cand putem sa le mai ungem cu o pensulă cu compoziția în care au stat la macerat. Se lasă la cuptor circa 30-40 minute. Cand sunt gata le putem mânca așa calde simple, sau dacă sunteți la PL le puteți adăuga o garnitură din legume la cuptor (puteți chiar să puneți feliile de legume sub grătar și astfel sosul de la carne se scurge pe ele și le aromează).
Poftă bună!