DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ciulama de curcan

Dupa cum probabil ati observat pana acum, incerc sa va ofer variante multiple de mancaruri Dukan, astfel incat dieta dvs. sa fie cat mai usoara. De fapt, ideea e ca sa nici nu simtiti ca sunteti la dieta :) . Si va spun din experienta proprie ca acest lucru se poate. Asa ca va propun o noua reteta Dukan, de data asta o ciulama cu carne de curcan. suna bine, nu?

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 PP si PL

Ingrediente:

- 300 gr piept de curcan (se poate inlocui cu piept de pui daca nu aveti in casa curcan)

- 1 ceapa alba

- 1 lg amidon

- 250-300 ml lapte degresat

- sare, piper, boia de ardei

Taiati carnea de curcan in bucati alungite. Puneti aceste bucati in tigaia (antiaderenta, musai) bine incinsa si gatiti-le pe ambele parti (eu am incercat in Dry cooker, prima data cand o foloseam, si s-a prins putin). Cand s-a gatit carnea turnati ceapa taiata marunt si putina apa (100 -150 ml),  si mai lasati pe foc, amestecand din cand in cand (puneti capacul).

Cand apa a scazut si carnea s-a patruns bine adaugati sarea, piperul si boiaua (1/2 lgt) si mai lasati 1-2 minute. In final turnati laptele degresat amestecat cu amidonul si lasati pe foc mediu pana se ingroasa sosul (nu uitati sa amestecati).

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: