Sunca de curcan
M-am hotarat sa nu mai cumpar prea multa sunca de curcan din comert, ci sa o fac singura acasa. Si e mult mai gustoasa decat cea pe care o cumpar de obicei. Mai mult de atat e adaptata astfel incat sa poata fi consumata si in dieta Dukan. Reteta am gasit-o la Miha pe blog, dar am umblat un pic la ea ca sa se potriveasca cu regimul.
Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 1 bucata de piept de curcan (depinde de voi dimensiunea)
- 1 cana apa
- 1 galbenus de ou
- 2-3 foi de dafin
- 3-4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurira cimbru uscat
- 1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita legume deshidratate (puteti renunta la ele cand sunteti la Atac)
- boia de ardei dulce/iute (cum vreti voi)
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1/2 lingura sare
Luam bucata de piept de curcan (eu am folosit pulpa, dar e mai greu de lucrat cu ea ca trebuie curatata de grasime), punem pe ea sare si piper, o legam strans cu ata alimentara sau un fir de bumbac, in forma de sul. O ungem cu boia de ardei si o punem in vas. Se adauga apa, foile de dafin si cateii de usturoi si se acopera vasul cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptorul incins la 170-180 de grade si se mentine circa 45 min.
Intre timp condimentele (chimen, cimbru, piper, boia, legume deshidratate, rozmarin) le amestecati intr-un vas. Scoateti apoi vasul din cuptor, luati bucata de carne si o ungeti cu galbenusul de ou (batut). Tavaliti (sau presarati pe) bucata de carne unsa cu ou prin amestecul de condimente.
Se pune din nou carnea in tava (din care ati scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se introduce din nou in cuptor la foc foarte mic (150 grade), pentru 20-30 de minute. In final, carnea trebuie sa fie coapta insa nu uscata.
Se feliaza dupa ce s-a racit. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau impreuna alte preparate culinare.
Pofta buna!