Kefta kebab
Acest fel de mancare este de origine din Orientul Mijlociu, insa fiecare tara l-a adaptat in fucntie de specific. Conform Global Gourmet, kefta kebabii turcesti au in compozitie orez, scortisoara si toate tipurile de condimente; in Kuwait se adauga oua, usturoi si cimbru; egiptenii pun in kefta kebab faina de orez si chimion.
Eu am ales astazi reteta de aici si am adaptat-o pentru dieta Dukan. Kefta Kebab pot fi consumati chiar din faza de atac, si pe parcursul dietei in zilele de PP.
Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 500 gr carne de vita tocata (eu am avut pulpa de manzat, fara pic de grasime pe ea)
- 1 ceapa alba mica
-1 ou
- 1 legatura patrunjel tocat
- coriandru (verde si praf)
- praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi pisati)
- boia de ardei
- chimen
- piper, sare
Se toaca mai intai carne de vita in robotul de bucatarie, apoi se adauga si celelate ingrediente (ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat inainte, condimentele si oul) si se dau prin robot pana se face o pasta. Cantitatile de condimente le stabiliti singuri dupa propriul gust.
Apoi modelam din pasta de carne in forma de “mititei” mai mari, iar apoi trecem prin mijlocul lor un bat de frigaruie. Daca nu aveti bete nu-i bai, ii puteti face si fara. Ii puneti asa modelati direct pe gratar si ii intorceti pe toate partile pana prind o culoare aramie.
Pofta buna!