Tocanita de ciuperci
De data asta am pregatit o tocanita de ciuperci! Am folosit reteta Nainei (mie imi plac retetele ei, pacat ca nu sunt de dieta , pe care am adaptat-o astfel incat sa mearga in dieta Dukan. Nu este greu de facut, necesita doar putina atentie la inceput cand trebuie sa invartim in ea. In plus, este o mancare pe care o puteti folosi pe post de garnitura la un gratar de pui sau de curcan.
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 ceapa medie
- 100-150 ml de suc de rosii
- 2 catei de usturoi
Pentru inceput am pus cele 3 picaturi de ulei tolerate pe un servetel si am sters tigaia de teflon, apoi cand s-a incins am pus ceapa tocata marunt si am tot amestecat la ea pentru vreo 5 minute. Nu dati focul prea mare ptr ca neavand ulei se poate arde foarte usor ceapa. Apoi am adaugat ciupercile taiate felii groase cam spre un cm si am mai adaugat foarte putina apa (2-3 linguri). Am pus capacul si le-am lasat sa se inabuse bine de tot, cam 10-15 minute.
Ulterior am adaugat si sucul de rosii si le-am mai lasat la foc mic inca 20-25 minute. Spre sfarsit am adaugat si usturoiul pisat. Am pregatit un gratar din piept de pui la ea si le-am mancat cu mare pofta!